Benvinguda

Benvinguts a l'eina dimàmica del Servei Pedagògic i d'Activitats Culturals del Consorci del Patrimoni de Sitges. Aqui trobareu informació de totes les nostres activitats, propostes, peces del mes, xerrades, conferències, sortides culturals... Un nou espai per apropar el patrimoni dels nostres museus a tothom.

dimarts, 2 de març de 2010

SORTIDA CULTURAL: "Lleida, els tresors de ponent" 13/03/2010


El Consorci del Patrimoni de Sitges us proposa una nova sortida cultural per al proper dissabte 13 de març de 2010. En aquesta ocasió hom viatjarem fins a Lleida, la capital del Segre i de les terres de ponent. La vila, amb un ric passat que combina testimonis ibers, romans, altmedievals, musulmans, romànics, gòtics, renaixentistes, barrocs i modernistes, compta des de fa poc temps amb un nou museu que acull les obres d’art procedents de la diòcesi de Lleida i de la seva província: el Museu de Lleida Diocesà i Comarcal.


Al llarg del dia visitarem aquest museu, que enriqueix el corpus museístic català; el Museu Jaume Morera; la Seu Vella de Lleida, una de les joies de l’arquitectura romànica i gòtica de Catalunya, amb el castell musulmà de La Suda al seu costat; l’Antic Hospital de Santa Maria, una meravella del gòtic civil català, que va reunir els set hospitals existents a la vila en el segle XV; la Catedral Nova, obra barroca de l’enginyer militar Juan Martín Cermeño, qui també va projectar l’església de Sant Miquel del Port, al barceloní barri de la Barceloneta; i, per acabar, visitarem el Museu de la Paeria, seu de l’històric ajuntament de la vila, amb dependències romàniques, gòtiques i una de les façanes, barroca.

Tot plegat un magnífic àpat de cultura, història, art, tradicions i gastronomia.

Informació i reserves:
Museu Maricel
T. 93 894 03 64

Data: 13 de març de 2010
Lloc de trobada: Parada d’autobusos del Parc Can Robert. Av. de Vilafranca, s/n.
Hora de trobada: 7.45 h.
Hora de sortida: 8.00 h.

Hora d’arribada a Sitges: 9.30 h (aprox.)

Preu: 60 € per persona (Inclou desplaçaments en autocar, dinar, entrades i visites guiades)
Places limitades.