Benvinguda

Benvinguts a l'eina dimàmica del Servei Pedagògic i d'Activitats Culturals del Consorci del Patrimoni de Sitges. Aqui trobareu informació de totes les nostres activitats, propostes, peces del mes, xerrades, conferències, sortides culturals... Un nou espai per apropar el patrimoni dels nostres museus a tothom.

dimarts, 6 de juliol del 2010

SITGESTIUCULTURAL'10



El Consorci del Patrimoni de Sitges organitza, un any més tot un seguit d'activitats culturals per amanir l'estiu sitgetà. Un programa musical que permetrà a tothom omplir els capvespres d'estiu d'una manera alegre i divertida, tot descobrint d'una manera diferent el nostre ric patrimoni.

Els dilluns; Concert d'Orgue
La Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla oferirà tots els dilluns la possibilitat d'escoltar un magnífic Concert d'Orgue que permetrà gaudir d'obres mestres de gran compositors com Bach o Brahms.

Els dimarts; Jazz al Romàntic
Aquest any el grup Retrio, format pels ja coneguts Joan Pinós i Oscar Ferret, canvien d'escenari. Tots el dimarts el Museu Romàntic serà l'espai idoni per al seu Concert de Jazz, que portarà records dels bojos anys 20, combinant la música catalana tradicional amb l'alegre ritme del jazz.

Els dimecres; Guitarra espanyola
I una de les primeres novetats que es podrà veure aquest estiu serà al Saló d'Or del Palau Maricel. Els dimecres, el concertista i intèrpret Alejandro Pérez Gracia oferirà un recital de Guitarra Espanyola amb obres de I. Albéniz o F. Tàrrega tot sonant dins les parets del Palau.

Els dijous; Capvespre Musical al Palau
Els dijous es combinarà història i música: Capvespre musical al Palau. Per una banda, Agisitges, realitzarà un recorregut per les estances del Palau Maricel explicant la història d'aquest edifici tan emblemàtic de la nostra vila. Al final de la visita, una formació atípica integrada per un banjo tenor, una tuba i una tenora, interpretarà melodies del repertori popular català en l'espai més estiuenc del Palau, el Claustre.

Els divendres; Òpera al Romàntic
Considerada, potser, com la proposta més consolidada del Sitgestiu Cultural, els jardins del Museu Romàntic continuaran sent l'escenari ideal per gaudir d'un Concert d'Òpera. Tots els divendres, el grup d'Operaílica oferirà peces de Mozart, Verdi o Bizet per recrear l'ambient romàntic de l'època.

També els cap de setmana

Enguany, i com a novetat remarcable, les propostes continuen el cap de setmana. Els dissabtes 17 de juliol, 7 d'agost i 4 de setembre, els jardins del Museu Romàntic seran l'escenari d'una interessant i original proposta: L'alegre cantaire.
Música de la Barcelona modernista sonarà de la mà de Ma. Teresa Garrigosa i Carme Talleda amb una selecció d'obres de tres dones compositores, entre les quals es trobava Lluïsa Denís dona de Santiago Rusiñol, farà reviure la revolució cultural que va comportar el Modernisme català i la seva integració als nous corrents artístics de finals del segle XIX.

Els diumenges i per acabar la setmana, una òpera prima del genial compositor Giuseppe Verdi: Rigoletto.
I qui millor que els integrants d'Operaílica per interpretar, mitjançant les seves veus, els sentiments d'amor i de por, venjança o compassió que viuen els personatges d'aquesta òpera, tot envoltat per l'ambient màgic del Palau Maricel. L'activitat es podrà veure els diumenges 18 i 25 de juliol, 8 i 15 d'agost, i 19 i 26 de setembre.

Patrocini
El Sitgestiu Cultural 10 ha estat possible gràcies al patrocini de La Vanguardia, i a la col·laboració de COMRàdio, Club Tr3sc, Freixenet i el Grup Matas Arnalot.


INFORMACIÓ I RESERVES
Consorci del Patrimoni de Sitges - 93 894 03 64
Museu Romàntic Can Llopis de Sitges - 93 894 29 69