Benvinguda

Benvinguts a l'eina dimàmica del Servei Pedagògic i d'Activitats Culturals del Consorci del Patrimoni de Sitges. Aqui trobareu informació de totes les nostres activitats, propostes, peces del mes, xerrades, conferències, sortides culturals... Un nou espai per apropar el patrimoni dels nostres museus a tothom.

dilluns, 4 de juliol del 2011

Torna el Sitgestiu Cultural 11 El Palau Maricel i el Museu Romàntic, escenaris del programa cultural





El Consorci del Patrimoni de Sitges organitza per aquest estiu el programa d’activitats culturals Sitgestiu Cultural 11, un programa ja habitual dels vespres estiuencs de la vila. Enguany, els escenaris de les actuacions seran els jardins del Museu Romàntic i els diferents espais del Palau Maricel. Les propostes s’oferiran tots el dimarts, dimecres i dijous dels mesos de juliol, agost i setembre a les 8 del vespre, i en totes elles es servirà una refrescant copa de cava per acompanyar les actuacions.
El programa, que té la música com a fil conductor entre l’oci i la cultura, apropa el patrimoni als visitants d’una forma diferent, original i divertida, fet més que confirmat ja que aquesta serà la desena edició del programa. Les empreses que participen són conegudes per al públic habitual del Sitgestiu: els grups RETRIO i OPERAÍLICA i l’empresa d’activitats culturals AGISITGES.
Els dimarts, el Museu Romàntic presenta els integrants del grup sitgetà RETRIO, format per Óscar Ferret, Joan Pinós i  Josep "Pinyu" Martí, que donaran a través del jazz una visió molt particular de les composicions musicals que formen part de la cultura popular de Sitges, com ara els balls de Festa Major o les nadales. Creacions de músics com Manel Torrens o Enric Morera constitueixen el repertori d’aquest singular grup creat l’any 2002.
Els dimecres, el Palau Maricel obrirà les portes per a que l’empresa d’activitats culturals AGISITGES faci un recorregut per l’interior d’aquest magnífic i singular edifici. A través de les diverses estances, el visitant coneixerà la vida i la història del nord-americà Charles Deering, primer propietari del Palau i artífex de les diferents transformacions de l’antic conjunt d’edificis. Al finalitzar la visita, una audició de guitarra al Claustre completaran aquesta interessant visita.
Els dijous, el Museu Romàntic torna a ser l’escenari però, aquesta vegada, canviant el registre. Els integrants del grup OPERAÍLICA, amb veus i piano, crearan l’atmosfera de l’època dels anys del Romanticisme a través de peces musicals de Mozart, Verdi o Bizet. Per una estona, hom podrà sentir-se com els habitants d’aquesta casa-museu, els Llopis, una família que va aconseguir situar-se entre les més ben acomodades de la comarca.
Enguany, dins del programa Sitgestiu Cultural 11 es presenta l’exposició Ismael Smith gravador. Del Modernisme a l’Art Déco. La mostra acull gravats, creacions originals i exlibris de l’artista català, un dels més peculiars representants del Modernisme i del Noucentisme. La Sala Vaixells del Palau Maricel serà l’espai escollit per a la presentació, el proper 22 de juliol, d’aquesta mostra que, posteriorment, itinerarà pels diferents museus de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona.
El proper dimarts 5 de juliol a les 8 del vespre, els integrants del grup RETRIO seran els encarregats de donar el tret de sortida al Museu Romàntic del programa d’activitats Sitgestiu Cultural 11.

Consorci del Patrimoni de Sitges
Museu Romàntic
5 de juliol, 20 h
Inici del Sitgestiu Cultural 11
Jazz al Romàntic, a càrrec de Retrio
Informació i reserves: 93 894 29 69