Benvinguda

Benvinguts a l'eina dimàmica del Servei Pedagògic i d'Activitats Culturals del Consorci del Patrimoni de Sitges. Aqui trobareu informació de totes les nostres activitats, propostes, peces del mes, xerrades, conferències, sortides culturals... Un nou espai per apropar el patrimoni dels nostres museus a tothom.

divendres, 21 de maig del 2010

ACTIVITAT: La Peça del Mes: "Fragments d'un retaule d'alabastre". Museu Maricel.



28 de maig, 19 h
José Luis Hernando Garrido
Conservador del Museo Etnográfico de Castilla y León
Sala d'Or. Palau Maricel.

Es tracta d’un parell d’elegants relleus en alabastre que semblen datar de finals del segle XV o principis del XVI, i possiblement de procedència castellana o aragonesa.
Apareixen representades quatre figures masculines sota arcs de mig punt amb decoració gòtica o amb petxines invertides, i totes elles separades per columnes dòriques. Alguns d'aquests personatges sense atributs podríen ser sants, i els altres, probablement un seglar (porta un filacteri) i un frare (vesteix hàbit franciscà i va tonsurat). El fet de datar els dos fragments en el primer renaixement encara aferrat al goticisme és degut a la seva construcció arquitectònica i la seva ornamentació vegetal, com la que s'observa als frisos superior i inferior, i com els motius quadrangulars que recorden als cassetons, així com l’estil depurat de les figures.