Benvinguda

Benvinguts a l'eina dimàmica del Servei Pedagògic i d'Activitats Culturals del Consorci del Patrimoni de Sitges. Aqui trobareu informació de totes les nostres activitats, propostes, peces del mes, xerrades, conferències, sortides culturals... Un nou espai per apropar el patrimoni dels nostres museus a tothom.

dilluns, 13 de desembre del 2010

El Consorci del Patrimoni de Sitges amb la Marató de TV3 dedicada a les persones amb lesions medul·lars i cerebrals adquirides




Des de l’any 1992 Televisió de Catalunya organitza La Marató de TV3, un programa solidari destinat a l’estudi de malalties que ara per ara, no tenen solució. La intenció principal del programa és sensibilitzar a la població per tal de que es dediquin tots els medis i esforços a l’estudi científic d’aquestes malalties per tal de poder arribar en un futur a prevenir-les o, fins i tot, curar-les.
Per assolir a aquests fins, els treballs de recerca i investigació són imprescindibles i aquests han d’anar acompanyats de suport i col·laboracions  a tots els nivells, on les aportacions econòmiques són imprescindibles.

Malalties com la Leucèmia, el Síndrome de Down, l’Alzehimer o el Càncer, han estat tractades en les diverses edicions de La Marató de TV3. Enguany el programa es dedica a les persones amb lesions medul·lars i cerebrals adquirides, una malaltia que afecta al cervell o a la medul·la espinal i que altera radicalment la vida de les persones que les pateixen.

La Marató de TV3, programa en directe de més de 15 hores de duració, realitzat amb caràcter anual el mes de desembre, combina la sensibilització, la divulgació científica i l’entreteniment per tal de poder recaptar el màxim possible de donacions adreçades als treballs de recerca i investigació de les diferents comunitats científiques que tenen el seu àmbit d’actuació en les diferents patologies objecte de les diferents edicions de la Marató. La mitja de les recaptacions aportades gràcies a aquest important projecte solidari en les seves diferents edicions és la de 7 milions d’euros per programa, dada que situa a La Marató de TV3 com la més important de l’Estat Espanyol, al mateix nivell de la resta de maratons solidàries que es celebren a nivell mundial.

El programa compta amb la participació de nombroses persones de tots els àmbits socials, ja siguin relacionats amb la cultura, l’esport, el teatre, la música, el cinema i amb la participació d’entitats i empreses, públiques o privades, vinculades amb la patologia objecte de La Marató. Però, malgrat la participació i col·laboració de personatges singulars i importants de la cultura del país, la col·laboració més estimable és la de les persones voluntàries que, desinteressadament, dediquen el seu temps a tasques diverses com ara atendre les trucades telefòniques de les donacions o les que donen suport a les diferents activitats que s’organitzen a l’entorn de La Marató. Sense cap mena de dubte, el que més singularitza, el tret més destacable de les diferents edicions, és l’elevat grau de resposta de la ciutadania a tots els nivells on hi tenen cabuda des de les aportacions més humils a les contribucions més generoses.

El 19 de desembre, dia en que es celebrarà La Festa de La Marató de TV3, molts municipis d’arreu de Catalunya organitzen actes populars donant suport a aquesta iniciativa  i la vila de Sitges n’és un d’aquests. S’han organitzat diferents activitats com concerts de boleros i cançons catalanes i una batucada al Cap de la Vila.

Enguany el Consorci del Patrimoni de Sitges en col·laboració amb l’empresa SaludCo, vol sumar-se a la iniciativa, amb la voluntat de participar activament en aquesta gran causa a favor de les persones amb lesions medul·lars i cerebrals adquirides. Per aquest motiu, i gràcies a la col·laboració desinteressada del compositor i pianista David G. Dommergue, el Consorci ha pogut organitzar un concert de piano que sens dubte serà una experiència única per a tots els assistents que culminarà amb la degustació d’una copa de cava en el marc incomparable de les Terrasses del Maricel.


El concert anirà a càrrec del compositor i pianista David G. Dommergue que, mitjançant una improvisació artística inèdita i única per aquesta ocasió, s’endinsarà  directament a l’ànima i sentits dels assistents per transmetre emocions profundes properes als sentiments de pau, espiritualitat i consciencia basada en la gratificació de la solidaritat.

El preu de l’entrada serà de 10,00 €, no cal dir, que l’import íntegre dels ingressos recaptats per aquesta activitat es destinarà a La Marató de TV3, com a donatiu, per tal de contribuir a l'avenç de la recerca biomèdica sobre malalties sense guariment conegut. A més,  el Consorci posarà a disposició de totes aquelles persones que estiguin interessades en participar o col·laborar amb aquesta iniciativa, i qui els hi  sigui impossible fer-ho, una Fila 0 per tal que hi facin les seves aportacions.

Sempre hem comptat amb la complicitat i l’entusiasme dels sitgetans en les nostres activitats culturals, ara més que mai, ens agradaria continuar comptant amb el vostre suport i per aquest motiu, i des d’aquest espai us animem a participar!

Consorci del Patrimoni de Sitges

Diumenge 19 de desembre, 12 del migdia
La Marató de TV3
Concert a càrrec del compositor i pianista David G. Dommergue
Saló d’Or, Palau Maricel
Copa de cava a les Terrasses del Palau
Preu: 10,00 €

Fila 0: preu de l’entrada i/o aportacions voluntàries
Informació i reserves
Consorci del Patrimoni de Sitges
Tel. 93 894 03 64

Venda anticipada
Museu Romàntic
c/ Sant Gaudènci, 1
08870 Sitges
Tel. 93 894 29 69