La Fundació Stämpfli-Art Contemporani va obrir, el dissabte 16 d'abril , la primera exposició realitzada amb fons de la seva col·lecció permanent. Es tracta de trenta-set obres de trenta-cinc artistes, creades a la segona meitat del segle XX i que reflecteixen les tendències artístiques més avançades de l’art europeu, a partir de 1965.
Aquesta primera exposició ha estat comissariada per l’ex-director del Musée d’Orsay i catedràtic de la Sorbonne Serge Lemoine i permet contemplar expressions plàstiques de diverses tendències com la Figuració Narrativa , el Nou Realisme, el Surrealisme, el Cinetisme o l’Abstracció Geomètrica. Entre d’altres hi ha obres del propi promotor de la fundació, Peter Stämpfli, Eduardo Arroyo, Gianni Bertini, Henri Cueco, Erro, Peter Klasen, Antonio Recolcati o Daniel Dezeuze.
La nova infraestructura cultural ocupa les dependències de l’antic mercat del peix, cedides per l’Ajuntament, i l’antic estudi del pintor a Sitges, situat en una cosa contigua, seu del centre Cultural Peter Stämpfli. En un futur, la Fundació s’ampliarà en diverses cases del carrer d’en Bosc.
La gestió de l’equipament anirà a càrrec del Consorci del Patrimoni de Sitges, ens gestor dels museus de la vila i del Palau de Maricel. Precisament, durant la inauguració de l’exposició, Peter Stämpfli volgué significar la confiança que la fundació tenia en el Consorci i regalà al seu director, Antoni Sella, una pesada i gruixuda clau de ferro.
La primera exposició de la Fundació, que es podrà visitar de divendres a diumenge en horari de museus, obre la porta de l’art contemporani a Sitges, com s’encarregà de remarcar l’alcalde Jordi Baijet. La vila ha passat, artísticament parlant, de ser un referent del segle XIX a disposar d’un patrimoni artístic de la segona meitat del segle XX que, per la seva dimensió internacional –agrupa obre d’autors de vint-i-un països- no té comparació a Catalunya.
La fundació, creada l’any 2006, disposa d’un fons de seixanta-sis peces, totes elles regalades pels seus autors al matrimoni Stämpfli.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada