Benvinguda

Benvinguts a l'eina dimàmica del Servei Pedagògic i d'Activitats Culturals del Consorci del Patrimoni de Sitges. Aqui trobareu informació de totes les nostres activitats, propostes, peces del mes, xerrades, conferències, sortides culturals... Un nou espai per apropar el patrimoni dels nostres museus a tothom.

dimarts, 26 d’abril del 2011

L’ART CONTEMPORANI OBRE CASA A SITGES



La Fundació Stämpfli-Art Contemporani va obrir, el dissabte 16 d'abril , la primera exposició realitzada amb fons de la seva col·lecció permanent. Es tracta de trenta-set obres de trenta-cinc artistes, creades a la segona meitat del segle XX i que reflecteixen les tendències artístiques més avançades de l’art europeu, a partir de 1965.
Aquesta primera exposició ha estat comissariada per l’ex-director del Musée d’Orsay i catedràtic de la Sorbonne Serge Lemoine i permet contemplar expressions plàstiques de diverses tendències com la Figuració Narrativa, el Nou Realisme, el Surrealisme, el Cinetisme o l’Abstracció Geomètrica. Entre d’altres hi ha obres del propi promotor de la fundació, Peter Stämpfli, Eduardo Arroyo, Gianni Bertini, Henri Cueco, Erro, Peter Klasen, Antonio Recolcati o Daniel Dezeuze.
La nova infraestructura cultural ocupa les dependències de l’antic mercat del peix, cedides per l’Ajuntament, i l’antic estudi del pintor a Sitges, situat en una cosa contigua, seu del centre Cultural Peter Stämpfli. En un futur, la Fundació s’ampliarà en diverses cases del carrer d’en Bosc.
La gestió de l’equipament anirà a càrrec del Consorci del Patrimoni de Sitges, ens gestor dels museus de la vila i del Palau de Maricel. Precisament, durant la inauguració de l’exposició, Peter Stämpfli volgué significar la confiança que la fundació tenia en el Consorci i regalà al seu director, Antoni Sella, una pesada i gruixuda clau de ferro.
La primera exposició de la Fundació, que es podrà visitar de divendres a diumenge en horari de museus, obre la porta de l’art contemporani a Sitges, com s’encarregà de remarcar l’alcalde Jordi Baijet. La vila ha passat, artísticament parlant, de ser un referent del segle XIX a disposar d’un patrimoni artístic de la segona meitat del segle XX que, per la seva dimensió internacional –agrupa obre d’autors de vint-i-un països- no té comparació a Catalunya.
La fundació, creada l’any 2006, disposa d’un fons de seixanta-sis peces, totes elles regalades pels seus autors al matrimoni Stämpfli.