Benvinguda

Benvinguts a l'eina dimàmica del Servei Pedagògic i d'Activitats Culturals del Consorci del Patrimoni de Sitges. Aqui trobareu informació de totes les nostres activitats, propostes, peces del mes, xerrades, conferències, sortides culturals... Un nou espai per apropar el patrimoni dels nostres museus a tothom.

dissabte, 9 d’abril del 2011

PERE JOU, ESCULTOR


Entre el 9 d’abril i el 12 de juny, l’Edifici Miramar de Sitges acollirà l’exposició Pere Jou, escultor, produïda pel Consorci del Patrimoni de Sitges i l’Ajuntament de la Sitges i que compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.
Amb aquesta mostra, Sitges ret homenatge a un artista que s’establí a la Vila el 1915 per participar en el projecte de Maricel dirigit per Miquel Utrillo i que és l’escultor que més obra pública té a la població.
L’exposició, a través de 118 obres de les quals 90 són escultures, presenta un recorregut tematitzat a través de l’obra del que podríem considerar el darrer escultor noucentista.
Pere Jou (Barcelona 1891-Sitges 1964) és un dels representants  més originals de l’escultura noucentista catalana. Format sota la tutela de Pau Gargallo i Venanci Vallmitjana, al mestratge dels dos escultors, Jou aportà la seva experiència com a ebenista, i el resultat fou una obra molt personal, en la que l’ofici, a través de l’aplicació de la talla directa, té un paper fonamental.
L’obra de Jou es caracteritza per una voluntat moderna de representació de la figura humana, amb una concepció molt pròpia del tractament dels volums, sempre rotunds i rabassuts, amb una clara visió arcaïtzant, molt pròpia de l’escultura figurativa  catalana del seu temps. L’ús de materials poc usuals com la fusta o pedres fins llavors no destinades a ser esculpides, també acosta la seva obra a les propostes més obertes i modernes de l’escultura del seu temps.


EDIFICI MIRAMAR DE SITGES
c/ Davallada, 12
INAUGURACIÓ
9 d’abril de 2011, a les 19 hores
Exposició oberta del 9 d’abril al 12 de juny de 2011
Horari:
De dimarts a dissabte, de a i de a h
Diumenges i festius, de 10 a
Dilluns, tancat