Benvinguda

Benvinguts a l'eina dimàmica del Servei Pedagògic i d'Activitats Culturals del Consorci del Patrimoni de Sitges. Aqui trobareu informació de totes les nostres activitats, propostes, peces del mes, xerrades, conferències, sortides culturals... Un nou espai per apropar el patrimoni dels nostres museus a tothom.

diumenge, 3 d’abril del 2011

Una peça del Museu Romàntic participa en una exposició dedicada a Lambert Escaler


El passat divendres 25 de març es va inaugurar l’exposició Lambert Escaler i Olot. Entre la tradició i el Modernisme al Museu dels Sants d’Olot, una retrospectiva dedicada a aquest artista amb 40 peces provinents moltes elles de col·leccions particulars i que mai abans havien estat mostrades en públic.

Lambert Escaler (Vilafranca del Penedès, 1874 – Barcelona, 1957) va ser un artista molt reconegut en la seva època per les seves creacions en terracota i pel disseny d’elements de fantasia vinculats amb el món del teatre o amb la cultura popular, com ara cap grossos i gegants. Precisament aquest fet va provocar que tingués molts seguidors i deixebles, però no només a nivell individual, si no també a nivell empresarial; empreses com ara Manufactura Hoyos o Esteva i Cia, de Barcelona, o els tallers d'El Arte Cristiano d'Olot van reproduir moltes de les seves obres.

Bust de Manola és la peça que el Museu Romàntic ha deixat en préstec per a aquesta exposició. Es tracta d’una creació en terracota, amb pàtina de bronze, realitzada per Escaler entre finals del segle xix i principis del xx. Representa el bust d’una dona de la burgesia catalana, amb una vestimenta molt rica i ornamentada, tal i com marcaven els cànons estilístics d’aquella època: rostre carnós i saludable, una torera a manera de bolero i un posat un tant altiu, amb un aire gairebé teatral. Cal dir que la dona és, potser, el tema més tractat per Lambert Escaler, com succeeix en la majoria dels artistes del Modernisme.

La mostra, organitzada per el Museu dels Sants i l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot, es podrà veure fins al 17 de juliol. Aquest cop, tot i que el Museu Romàntic no es troba tancat, el Consorci del Patrimoni de Sitges col·labora amb aquesta institució per tal de què les col·leccions dels museus de la vila es puguin conèixer àmpliament.