Benvinguda

Benvinguts a l'eina dimàmica del Servei Pedagògic i d'Activitats Culturals del Consorci del Patrimoni de Sitges. Aqui trobareu informació de totes les nostres activitats, propostes, peces del mes, xerrades, conferències, sortides culturals... Un nou espai per apropar el patrimoni dels nostres museus a tothom.

dimarts, 7 de juny del 2011

Sortida cultural: Visita al renovat Museu Frederic Marès

El passat 14 de maig, el Museu Frederic Marès de Barcelona va tornar a obrir les seves portes després d’estar vora dos anys tancat per unes obres de remodelatge, que s’iniciaren el 1995. En aquesta tercera i última fase (les altres es van dur a terme els anys 1995 i 2001, respectivament), s’han adequat les Sales d'Escultura dels segles xv al xix de la primera planta, algunes sales del Gabinet del Col·leccionista de la segona planta, així com una part dels Serveis del Departament de Restauració i les noves Sales de reserva al soterrani.
L’escultor Frederic Marès (1896-1991) va reunir al llarg de la seva vida nombroses peces d’escultura hispànica, des de l'època antiga fins al segle xix. El 1946 va donar la seva col·lecció, juntament amb peces de la seva pròpia obra escultòrica a la ciutat de Barcelona i dos anys més tard es va inaugurar el museu, situat en una part de l'antic Palau Reial dels Comtes de Barcelona, al vell mig del Barri Gòtic.
El Consorci del Patrimoni de Sitges proposa fer una visita a aquest singular espai on, a part d’admirar les fantàstiques creacions de l’artista, es podrà descobrir una “col·lecció de col·leccions” amb objectes que mostren la vida i els costums del segle xix, com ara rellotges, joies, ventalls, joguines, claus de pany, pots de farmàcia o reliquiaris.

Dissabte, 11 de juny de 2011
Punt de trobada: Estació de tren RENFE de Sitges
Hora de trobada: 8.45 h
10.00 h Visita guiada Secció d'Escultura
11.00 h. Visita guiada al Gabinet del Col·leccionisme
Tornada lliure

Places limitades amb prèvia reserva
Informació: 93 894 29 69 / 93 894 03 64
Preu per persona 6,40 €
(Despeses de transport i d’entrada a l’exposició a càrrec del visitant)