Benvinguda

Benvinguts a l'eina dimàmica del Servei Pedagògic i d'Activitats Culturals del Consorci del Patrimoni de Sitges. Aqui trobareu informació de totes les nostres activitats, propostes, peces del mes, xerrades, conferències, sortides culturals... Un nou espai per apropar el patrimoni dels nostres museus a tothom.

diumenge, 12 de febrer del 2012

Es dedica La Peça del mes de febrer a un retrat de la Reina Isabel II


El Museu Romàntic Can Llopis de Sitges presentarà el proper divendres, 24 de febrer, La Peça del mes dedicada a un retrat d’Isabel II del Taller dels Madrazo, atribuït a Luis de Madrazo Kuntz (Madrid, 1825-1897). La presentació anirà a càrrec del Dr. Carles Gonzàlez, especialista en l’obra dels pintors Fortuny i Madrazo.
L’obra escollida per a l’activitat de La Peça del mes de febrer és una pintura ubicada al rebedor de la primera planta del Museu Romàntic de Sitges. La pintura és un oli sobre tela sense signar, però que l’autor de la conferència, el Dr. Carles Gonzàlez López, atribueix pel seu estil al taller dels Madrazo. Molts dels retrats oficials del moment varen ser pintats per Federico de Madrazo i acabats pel seu taller. Concretament Luis de Madrazo és qui més ajudà al seu germà en aquesta tasca. Ambdós eren pintors de Cambra de la Reina i varen complir amb els nombrosos encàrrecs reials fins a la revolta de l’any 1868.
La Reina només posava per fer-li un esbós del rostre i desprès ja no necessitava estar present davant el pintor doncs l’Intendent Reial li facilitava els vestits, les joies i d’altres complements per acabar l’obra. En aquest retrat oficial es representa la Reina quan tenia uns 30 anys, de mig cos i amb la cara mirant cap a l’espectador.
El Dr. Carles Gonzàlez, historiador de l’Art i membre de la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando de Madrid, ens parlarà d’aquesta obra significativa de la col·lecció del Museu Romàntic Can Llopis.



24 de febrer de 2012

La Peça del mes
Retrat d’Isabel II

Hora: 19 h
Lloc: Museu Romàntic
Sant Gaudenci, 1
08870 Sitges
Tel. 93 894 29 69
A càrrec de: Dr. Carles Gonzàlez
Accés lliure
S’entregarà una fitxa per persona

23 de març de 2012

La Peça del mes
Rouge baiser

Hora: 19 h
Lloc: Fundació Stämpfli
Pl. de l’Ajuntament, 13
08870 Sitges
Tel. 93 894 03 64
A càrrec de: Pere Stämpfli
Accés lliure
S’entregarà una fitxa per persona