Benvinguda

Benvinguts a l'eina dimàmica del Servei Pedagògic i d'Activitats Culturals del Consorci del Patrimoni de Sitges. Aqui trobareu informació de totes les nostres activitats, propostes, peces del mes, xerrades, conferències, sortides culturals... Un nou espai per apropar el patrimoni dels nostres museus a tothom.

dijous, 16 de febrer del 2012

L’artista Erró, primera exposició individual a la Fundació Stämpfli


Amb la mostra “Erró. L’ull planetari”, la Fundació Stämpfli i el Consorci del Patrimoni de Sitges organitzen la primera exposició individual dedicada a un dels artistes representats a la seva col·lecció permanent. Creador cosmopolita d’origen islandès, Erró, pseudònim de Gundmundur Gundmundsson (Olafsvik, Islàndia, 1932) és un artista reconegut internacionalment. La seva obra forma part de museus com ara el MOMA de Nova York, el Centre Georges Pompidou de París, el Kunstmuseum de Berna, la Nationale Galerie de Berlín i l’IVAM de Valencia, entre d’altres.
La mostra oferirà una selecció de pintures i collages que posen de manifest algunes de les característiques del seu treball, centrat en la manipulació de milers d’imatges procedents dels mass media, del còmic o de la història de l’art, amb les quals Erró ironitza sobre les contradiccions del món contemporani. La mostra estarà oberta del 28 d’abril al 20 d’octubre d’enguany.
Un any després de la seva inauguració, la Fundació Stämpfli proposa apropar al públic l’obra junt amb pintors com Eduardo Arroyo, Antonio Recalcati,  Jacques Monory, Bernard Rancillac i Peter Stämpfli, entre d’altres, les obres dels quals configuren ara mateix un dels nuclis centrals de la col·lecció permanent.