Benvinguda

Benvinguts a l'eina dimàmica del Servei Pedagògic i d'Activitats Culturals del Consorci del Patrimoni de Sitges. Aqui trobareu informació de totes les nostres activitats, propostes, peces del mes, xerrades, conferències, sortides culturals... Un nou espai per apropar el patrimoni dels nostres museus a tothom.

divendres, 18 de febrer del 2011

El Museu Romàntic rep una donació de nines de finals del segle XIX


 El passat dimecres 9 de febrer, el Museu Romàntic va rebre una important donació provinent d’una col·lecció privada d’un total de 9 peces, totes elles de finals del segle xix, que passaran a formar part del fons del museu.
El Museu Romàntic va obrir les seves portes com a tal l’any 1949 gràcies a la cessió de l’últim hereu de la família Llopis, una nissaga que va viure durant diverses generacions a la casa pairal i que va aconseguir una bona posició dins la societat sitgetana. L’any 1961, l’escriptora i il·lustradora Lola Anglada va fer donació de la seva col·lecció privada de nines i joguines, una col·lecció formada per més de quatre-centes peces provinents de tots els racons del món i que actualment es troba exposada al segon pis del Museu Romàntic.
Des d’aleshores, el museu ha continuat rebent donacions de nines i joguines d’època. Donat l’elevat número de peces i les característiques del centre, és pràcticament impossible que estiguin totes exposades ja que el nombre s’apropa quasi bé a les 600 peces.
Aquesta darrera donació ha estat feta per una banda pel senyor Santiago Baijet i la seva senyora Pilar Torrents, amb una total de quatre nines, una ombrel·la i la indumentària corresponent. Per altra banda, el senyor Jordi Baijet i la seva senyora Judit Vidal, ho van fer amb dues nines i els seus complements. Tots ells van signar un document de cessió a les oficines del Consorci del Patrimoni de Sitges pel qual aquest es compromet a estudiar i documentar les peces, així com a vetllar per la seva adequada conservació.
El senyor Antoni Sella, en representació del Consorci del Patrimoni de Sitges, vol agrair aquesta important aportació al fons del Museu Romàntic que, properament, serà exposada als espais del museu, per tal de què tot aquell que ho desitgi pugui veure-la.