Benvinguda

Benvinguts a l'eina dimàmica del Servei Pedagògic i d'Activitats Culturals del Consorci del Patrimoni de Sitges. Aqui trobareu informació de totes les nostres activitats, propostes, peces del mes, xerrades, conferències, sortides culturals... Un nou espai per apropar el patrimoni dels nostres museus a tothom.

divendres, 11 de febrer del 2011

Una obra de El Cau Ferrat participa en una exposició sobre El Greco a Burgos





Aquest divendres 11 de febrer, a la Catedral de Burgos s’inaugura l’exposició El Greco en la Catedral, que durant dos mesos reunirà un conjunt de les obres més representatives d’aquest genial artista. Una obra del Museu Cau Ferrat, Magdalena penitent amb la creu, participa en el monogràfic sobre el pintor, on les peces exposades mostraran els diversos temes sobre els que El Greco va treballar, com ara el misticisme, la vida dels sants o els retrats de personatges bíblics.
Institucions com el Museo de Santa Cruz de Toledo, el Museo de las Bellas Artes de Bilbao o la Catedral de Palencia, participen en aquesta retrospectiva que s’exhibirà a la recent restaurada Capilla de la Natividad de la Catedral de Burgos. Aquesta exposició, que ha estat organitzada pel Diario de Burgos, s’emmarca dins dels actes commemoratius dels 120 anys d’història d’aquest diari així, com de la propera celebració del IV Centenari de la mort del pintor, l’any 2014.
Cal dir que aquesta mateixa obra, un cop l’exposició finalitzi, participarà en una altra exposició a Salamanca, on una mostra de peces del Museu Cau Ferrat viatjà fins a la capital castellana per reproduir l’ambient del Cau de Rusiñol. Aquests tipus d’accions s’emmarquen dins el projecte del Consorci del Patrimoni de Sitges Obert per obres, projecte pel que part de les peces de les col·leccions dels museus de la vila col·laboren en diverses mostres mentre durin les obres de rehabilitació i restauració que actualment s’estan duent a terme.