Benvinguda

Benvinguts a l'eina dimàmica del Servei Pedagògic i d'Activitats Culturals del Consorci del Patrimoni de Sitges. Aqui trobareu informació de totes les nostres activitats, propostes, peces del mes, xerrades, conferències, sortides culturals... Un nou espai per apropar el patrimoni dels nostres museus a tothom.

dimarts, 1 de març del 2011

El col·laborador de la revista L’Amic de les Arts, Joan Fontcuberta, Premi Nacional de Cultura


El proper 2 d’abril l’Honorable President de la Generalitat Artur Mas entregarà al Palau de la Generalitat el Premi Nacional d’Arts Visuals al polifacètic artista Joan Fontcuberta.
Professor, crític i fotògraf, Fontcuberta ha estat considerat pel jurat del CoNCA, el Consell Nacional de Cultura, com a “la història viva de la cultura fotogràfica local e internacional”, fet que l’ha portat a guanyar tant prestigiós premi. Les seves col·laboracions i treballs a través de la fotografia han estat moltes i molt diverses, al llarg d’una trajectòria de més de trenta anys.
El darrer número de la revista L’Amic de les Arts, editat pel Consorci del Patrimoni de Sitges ha pogut comptar amb una d’aquestes inestimables col·laboracions. A través del reportatge Camuflatges, Fontcuberta va proposar descobrir sis errors en una sèrie d’imatges que tractaven el camuflatge com a pertorbació de l’original, aconseguint així amagar la seva pròpia identitat dins una pintura, El cavaller de la mà al pit d’El Greco. Una aportació interessant i, a la vegada diferent i atrevida en una publicació sitgetana que intenta recuperar l’esperit i l’idealisme dels primers fundadors de la revista.
Amb aquesta col·laboració es demostra un cop més, que personatges com Joan Fontcuberta s’impliquen i recolzen aquestes iniciatives. El Consell de redacció de L’Amic de les Arts i el Consorci del Patrimoni de Sitges han expressat la seva felicitació al guardonat.
Els dos números de la revista es poden adquirir en les llibreries que compten amb punts especialitzats relacionats amb la cultura. El Grup d’Estudis Sitgetans és l’encarregat de la distribució a Sitges.