Benvinguda

Benvinguts a l'eina dimàmica del Servei Pedagògic i d'Activitats Culturals del Consorci del Patrimoni de Sitges. Aqui trobareu informació de totes les nostres activitats, propostes, peces del mes, xerrades, conferències, sortides culturals... Un nou espai per apropar el patrimoni dels nostres museus a tothom.

dilluns, 28 de novembre del 2011

SORTIDA CULTURAL: Una visita al Romanticisme català de la comarca: De Can Papiol a Can Llopis

Museu Romàntic Can Papiol
Museu Romàntic Can Llopis
 
El proper dissabte 3 de desembre,el Consorci del Patrimoni de Sitges juntament amb el l’Organisme Autònom de Patrimoni Víctor Balaguer de Vilanova i , organitza una visita guiada a dos dels museus més emblemàtics del Romanticisme català: el Museu Romàntic Can Llopis de Sitges i el Museu Romàntic Can Papiol de Vilanova i la Geltrú
Tots dos edificis, construïts a finals del segle xviii, conserven l’estructura, la distribució i la decoració originals, seguint el cànon auster de l’època, amb façanes d’estil neoclàssic i elements arquitectònics pintats. Els interiors, en canvi, destaquen per la seva fastuositat i elegància, donant així una idea de la forma de vida dels propietaris que van viure la seva esplendor durant els anys del Romanticisme, com van ser la família Llopis i la família Papiol.
Els Llopis, una nissaga sitgetana d'origen mariner, va entroncar a mitjan segle XVIII amb una família de propietaris rurals: els Falç. Van aconseguir una gran fortuna gràcies a les propietats familiars i al conreu de les vinyes. Al celler de la casa s'elaborava , que es va exportar a diversos països d'Amèrica.
Els Papiol, una família que provenia de la veïna localitat de l’Arboç, es van instal·lar a Vilanova a mitjan segle XVII. Van arribar a ser una de les famílies més influents i importants de la vila, donat que comptaven amb un gran patrimoni que havien adquirit a través de la compra de béns i d’enllaços matrimonials.
La visita guiada a aquests dos espais permetrà conèixer més a fons la història i la vida d’aquests personatges, tot descobrint aspectes de la seva quotidianitat emmarcada dins de l’època del Romanticisme.
L’activitat començarà pel Museu Romàntic Can Papiol de Vilanova i seguirà pel Museu Romàntic de Sitges Can Llopis i cal realitzar reserva prèvia al telèfon 93 894 29 69.

Consorci del Patrimoni de Sitges
Organisme Autònom de Patrimoni Víctor Balaguer

Dissabte, 3 de desembre de 2011
Museu Romàntic Can Llopis (Sitges)
Museu Romàntic Can Papiol (Vilanova i )
Sortida de Sitges: 9.20 h (Renfe)
10.15 h Visita guiada. Museu Romàntic Can Papiol
Sortida de Vilanova: 12.00 h (Renfe)
12.30 h Visita guiada. Museu Romàntic Can Llopis

Places limitades, prèvia reserva
Informació i reserves: 93 894 29 69 / 93 894 03 64
Activitat gratuïta
(Despeses de transport a càrrec del visitant)