Benvinguda

Benvinguts a l'eina dimàmica del Servei Pedagògic i d'Activitats Culturals del Consorci del Patrimoni de Sitges. Aqui trobareu informació de totes les nostres activitats, propostes, peces del mes, xerrades, conferències, sortides culturals... Un nou espai per apropar el patrimoni dels nostres museus a tothom.

dijous, 22 de desembre de 2011

Viu el Nadal al Museu Romàntic de Sitges. Especial famílies: visita i taller creatiu per a nens


El Consorci del Patrimoni de Sitges, amb motiu de les festes nadalenques, vol oferir una activitat familiar adreçada als més petits, i preparada pel 28 i 29 de desembre, a les 11h del matí al Museu Romàntic Can Llopis. Els nens i nenes, de 3 a 8 anys podran jugar i participar en un taller creatiu per preparar el dia més màgic d’aquestes Festes: l’arribada dels Reis d’Orient.
Sota el nom: “Joc de correspondències entre passat i present” es realitzarà una visita especial, adreçada als més menuts, per explicar els canvis que s’han viscut en els darrers anys: des de la il·luminació, el transport, la higiene, la confecció, el temps d’oci i, especialment, els sistemes de comunicació. Explicant rutines i hàbits presents avui descobriran com es vivia al segle XIX amb mobiliari, eines i formes molt diferents.
Amb la finalitat de recuperar el costum d’escriure cartes personalitzades i creatives, es presenta el Taller: “Dissenya i escriu la teva carta als reis”. Cada nen escollirà un suport per presentar el text, utilitzant materials diferents: retalls de revistes, gommets, plomes, xapes, cotó o roba. La intenció es fomentant la imaginació i l’originalitat per construir una carta de desitjos molt especial y artística.
El Museu Romàntic vol apropar, als sitgetans i als usuaris interessats en el seu llegat, la història, els costums i les tradicions, que en aquesta ocasió especial s’elabora per fer-lo més atractiu als ulls del públic infantil. Aquesta activitat reivindica la figura tradicional dels Reis Mags d’Orient i el pessebre, tradicions que ens donen identitat col·lectiva. En la mateixa línea, durant aquest dies, es podrà veure al vestíbul del museu un diorama de Nadal, gràcies a la col·laboració de l’Associació de Pessebristes de Sitges que, per primera vegada, ha accedit a presentar un dels seus pessebres a Can Llopis.
En acabar, per gentilesa de  Xocolatl s’oferirà a tots els participants de l’activitat familiar uns xocolates clàsics de la botiga del carrer Àngel Vidal.
ACTIVITATS DE NADAL

28 i 29 de desembre de 2011

Viu el Nadal al Museu Romàntic Can Llopis

Hora: 11h
Lloc: Sant Gaudenci, 1
Edats: de 3 a 8 anys
Durada: 2h
Places limitades
Reserva prèvia:
Museu Romàntic. Tel 93 894 29 69
Preu: 2€ per nen


del 18 de desembre de 2011 al 7 de gener de 2012
Diorama de Nadal al Museu Romàntic
Lloc: Vestíbul del Museu Romàntic
Horari del museu:
de dimarts a dissabte, de 9.30h a 14h i de 15.30h a 18.30h
diumenges, de 10 a 15h