Benvinguda

Benvinguts a l'eina dimàmica del Servei Pedagògic i d'Activitats Culturals del Consorci del Patrimoni de Sitges. Aqui trobareu informació de totes les nostres activitats, propostes, peces del mes, xerrades, conferències, sortides culturals... Un nou espai per apropar el patrimoni dels nostres museus a tothom.

dijous, 19 de gener del 2012

La peça del mes: Parella de calaixeres ferrandines, c. 1820

El Consorci del Patrimoni de Sitges recupera La peça del mes el proper divendres, 27 de gener a les set de la tarda on la Dra. Mònica Piera, historiadora de l’art i coneixedora de les arts decoratives i en especial del moble, presentarà aquesta primera conferència després de dotze mesos sense aquesta activitat.
Aquestes dues peces són un magnífic exemple de calaixera catalana del segle XIX, probablement aportat per una núvia com a part de la dot en un casament familiar. A partir del segle XVIII les calaixeres van substituït les caixes com a contenidor que la dona incloïa com a part de la dot. L’arribada en carro de les calaixeres on viurien els nuvis era tota una festa i, en el cas de famílies benestants tot un esdeveniment a la vida del poble.
La peça del mes és una activitat que es va iniciar a mitjans de 1998 sense interrupció fins el 2010. El format d’aquesta activitat es configurava amb l’edició d’una fitxa tècnica corresponent al col·leccionable de La peça del mes -que es va deixar d’editar des del 2007 fins el desembre de 2010- i una conferència per part de l’especialista. Amb la recuperació d’aquesta activitat es dona continuïtat a les dues propostes: la presentació de l’autor i l’edició d’una fitxa per a col·leccionar. El tiratge d’aquest document serà molt limitat i es lliurarà gratuïtament per als assistents a la conferència on es presenti.


27 de gener de 2012

La peça del mes
Parella de calaixeres ferrandines, c. 1820

Hora: 19h
Lloc: Museu Romàntic
Sant Gaudènci, 1
Sitges
Tel 93 894 29 69
A càrrec de: Mònica Piera
Accés lliure
Es lliurarà una fitxa per persona


24 de febrer de 2012

La peça del mes
Retrat de Isabel II

Hora: 19h
Lloc: Museu Romàntic
Sant Gaudènci, 1
Sitges
Tel 93 894 29 69
A càrrec de: Carlos González
Accés lliure
Es lliurarà una fitxa per persona