Benvinguda

Benvinguts a l'eina dimàmica del Servei Pedagògic i d'Activitats Culturals del Consorci del Patrimoni de Sitges. Aqui trobareu informació de totes les nostres activitats, propostes, peces del mes, xerrades, conferències, sortides culturals... Un nou espai per apropar el patrimoni dels nostres museus a tothom.

divendres, 16 de març del 2012

Artur Ramon i Pilar Vélez nous membres del Consell General del Consorci del Patrimoni de Sitges


El proper dijous, 22 de març es reunirà la Comissió Executiva i el Consell General del Consorci del Patrimoni de Sitges que presideix l’Excm. Sr. Salvador Esteve com a President. Aquests constitueixen els òrgans superiors de govern amb capacitat per adaptar les resolucions oportunes i poder assolir el seu objecte i finalitat. En aquest sessió s’anomenaran els nous vocals designats per l’Ajuntament de Sitges: l’antiquari, Sr. Artur Ramon i la Directora del Museu Mares de Barcelona, la Sra. Pilar Vélez.
El Consorci del Patrimoni de Sitges és una entitat consorciada entre la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Sitges, que es regeix per dos òrgans de direcció i gestió, el Consell General i la Comissió Executiva, presidits pel President de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve i pel vicepresident que és l’Alcalde de Sitges, Miquel Forns. Els altres membres que formen el Consell General el configuren nou vocals assignats per la Diputació de Barcelona i sis assignats per l’Ajuntament de Sitges. En aquest cas, el proper dijous 22 de març s’hi incorporaran dos vocals especialistes en el món de la cultura i els museus, concretament el Sr. Artur Ramón i la Sra. Pilar Vélez, nomenats per l’Ajuntament de Sitges.
Pilar Vélez, Historiadora de l’Art, ha estat Professora de la Universitat Autònoma de Barcelona i Directora del Museu d’Arts Gràfiques, i actualment és Directora del Museu Frederic Marés de Barcelona des de 1995. Ha publicat diferents llibres i articles relacionats amb les Arts del llibre i les Arts industrials entre el Modernisme i el Noucentisme.
Artur Ramon, és la tercera generació d’antiquaris que tingueren a Sitges els seus orígens. Historiador de l’Art amb publicacions especialitzades en el gravador italià dels segle XVIII Giovanni Battista Piranesi, col·labora habitualment amb La Vanguardia, el setmanari sitgetà L’Eco de Sitges i actualment a la cadena 8TV. La seva activitat en el món del comerç d’antiguitats l’ha portat a ser un dels quatre únics espanyols seleccionat per participar en la TEFAF de Maastricht, la fira internacional més important del món.
La incorporació d’aquests dos professionals aportarà noves perspectives als museus i al patrimoni de Sitges i els seus nous reptes.