Benvinguda

Benvinguts a l'eina dimàmica del Servei Pedagògic i d'Activitats Culturals del Consorci del Patrimoni de Sitges. Aqui trobareu informació de totes les nostres activitats, propostes, peces del mes, xerrades, conferències, sortides culturals... Un nou espai per apropar el patrimoni dels nostres museus a tothom.

dissabte, 10 de març del 2012

LA PEÇA DEL MES: Rouge Baiser i monografia sobre Pere Stämpfli

El proper divendres dia 23 de març, a les set del vespre, i dintre del programa La Peça del Mes que organitza el Consorci del Patrimoni de Sitges, l’artista Pere Stämpfli parlarà de la seva obra Rouge baiser (1966-2002), una de les seves obres més emblemàtiques. En aquesta ocasió serà el mateix artista qui expliqui l’obra en relació a la seva perllongada i destacada trajectòria artística. Stämpfli és una de les figures més emblemàtiques del Pop art europeu i de l’estètica de la figuració artística.
En el transcurs del mateix acte es presentarà la traducció catalana de la monografia Peter Stämpfli, de Bernard Vasseur, publicada recentment a les Éditions du Cercle de l’Art. Es tracta d’un interessant assaig en el que Vasseur relata el transcurs del treball artístic de Stämpfli, que estableix en quatre etapes: la dels gestos i objectes de la quotidianitat, la de la representació del pneumàtic, la de la dialèctica amb el traç i la del platonisme pictòric. La versió catalana del text de Vasseur és obra de Ferran Martínez Sancho.