Benvinguda

Benvinguts a l'eina dimàmica del Servei Pedagògic i d'Activitats Culturals del Consorci del Patrimoni de Sitges. Aqui trobareu informació de totes les nostres activitats, propostes, peces del mes, xerrades, conferències, sortides culturals... Un nou espai per apropar el patrimoni dels nostres museus a tothom.

divendres, 2 de març del 2012

Interessant visita a l’Exposició temporal de la Fundació Joan Miró


El Consorci del Patrimoni de Sitges va organitzar el passat 25 de febrer una visita guiada a l’Exposició: Joan Miró. L’escala de l’evasió. Una de les mostres més importants sobre la figura de Joan Miró que s’ha pogut veure a Espanya en els últims vint anys i que posa de manifest el compromís de l’artista amb el seu temps i el seu país.


El passat dissabte el Consorci del Patrimoni de Sitges va organitzar una sortida cultural a la Fundació Miró, on un reduït grup de sitgetans van poder gaudir de la visita guiada a l'exposició temporal més important de Joan Miró que s'ha pogut veure a Espanya en els últims 20 anys, sota el nom de "L'Escala de l'evasió". L'exposició posa de manifest el compromís de l'artista amb el seu temps i el seu país.
La visita, que va tenir una durada d'una hora i mitja, va ser un passeig per la trajectòria del pintor i on la guia, d'una manera molt acurada, va anant explicant el perquè del llenguatge surrealista de símbols que condueixen a un sentiment de llibertat. Els vincles amb la Catalunya natal queden reflectits en el seu quadre La masia, una obra sorprenent per la seva dimensió i per tot el seu simbolisme. L'estada a París, el drama de la Guerra Civil espanyola, l’esclat de la Segona Guerra Mundial -que li provoca respostes més íntimes com les cèlebres Constel·lacions-, la dictadura franquista..., tota una trajectòria vital que es pot contemplar al llarg de més de 170 obres entre pintures, escultures i obra sobre paper.